duminică, 12 octombrie 2014

Ce mancam astazi? Chiftelute de pui la cuptor cu piure de cartof dulce

M-am hotarat sa creez acest blog pentru ca simt nevoia sa impartasesc cu alte mamici incepatoare retetele testate si acceptate, sau nu prea de bebelusul meu Albert-Filip care acum a ajuns la frumoasa luna a X a din viata.
Este greu sa fi la inceput si sa nu stii cu ce sa incepi si ce sa faci ca sa ii fie lui bebe bine, am trecut prin asta si am izbutit sa ajung pana aici cu un meniu foarte bine diversificat si cu un bebe sanatos si frumos :)
Cu ce se incepe?... Toata lumea spune ca se incepe diversificarea cu legume insa noi am inceput cu mar pentru trei zile si apoi am adaugat morcov pentru inca trei zile si apoi iar un fruct, para si apoi iar o leguma si tot asa si acum am ajuns sa avem deja o mancarica buna si gustoasa si diferita in fiecare zi :)

Insa ideea acestui blog nu este sa va invat o schema de diversificare ideala pentru ca nu cred ca exista ( bebele alege) ci sa va prezint cateva retete de mancare pentru bebe pentru fiecare moment al diversificarii.

Si incep cu cea mai de succes reteta pe care Albert o adora :)

Chiftelute de pui la cuptor cu piure de cartof dulce

Ingrediente pentru chiftelute:
-piept de pui
-1 galbenus de ou
-cartof normal
-morcov
-marar
-usturoi

Se toaca carnea de pui foarte bine pana se face o pasta, se fiebe cartoful cu morcovul si apoi se paseaza foarte bine.Compozitia astfel rezultata se amesteca cu galbenusul de ou, cu mararul si foarte putin usturoi pisat. Se incalzeste cuptorul si pe o tava pe care se pune o hartie de copt se aseaza chiftelutele. Hartia de copt trebuie unsa cu putin ulei de masline inainte.Cand chiftelutele s-au rumenit se scot si se lasa la racit.Atentie sa nu le lasati prea mult la cuptor ca se usuca foarte tare si sunt inecacioase, durata de coacere ar trebui sa fie in jur de 20 de minute.
Intre timp pregatim piureul din cartoful dulce pe care l-am fiert si pasat. Se adauga putin unt si o lingurita generoasa de iaurt.Chiftelutele se sfarama si se amesteca cu piureul si gata masa!

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu